Η φύση αυτής της ανατολίτικης αισθητικής στις τέχνες και στην καθημερινότητα, η φύση αυτής της ομορφιάς είναι αυτή των σκιών και του ομιχλώδους, ο όρος γέννησης και ύπαρξής της είναι το σκοτάδι και η ασάφεια, μια ομορφιά που είναι τέτοια γιατί είναι κρυμμένη, και αμυδρή, μισοϊδωμένη σαν μέσα σε όνειρο, αντίθετα με το αντικείμενο της δυτικής ομορφιάς που πρέπει πριν παραδοθεί στη θέα να στιλβωθεί και να φωτιστεί ολοκληρωτικά γιατί μόνον έτσι θα αναδειχθεί σε όλη του τη δόξα.

Junichiro Tanizaki



20.3.21

Ξεχάστηκε

Μια μέρα πριν απ' τον "επίσημο" ερχομό της άνοιξης κι αυτό το Σαββατιάτικο πρωινό είναι τόσο μουντό και τόσο τεμπέλικο.... Λες κι η άνοιξη, που την κλειδώσαμε έξω ένα χρόνο και κάτι μέρες πριν, δεν τολμάει να χτυπήσει την πόρτα και να ξανάρθει..
Κι αυτά τα βελανίδια, τι στο καλό κάνουν ακόμα στην βεράντα μου;

4 σχόλια:

  1. Ερχομός της Άνοιξης λοιπόν! Βέβαια σήμερα την βλέπω να παίζει μαζί μας "κρυφτό". Ίσως να ντρέπεται να ξεμυτίσει στο μπαλκόνι της. Κρύβεται σε ρομαντικά σκούρα σύννεφα και αφήνει σταγόνες βροχής να την ρένουν ως υποδοχή.
    Βελανίδια ε;
    Για δες τι μπορεί κανείς να βρει τελικά.
    Καλησπέρα και όμορφο Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη μου, τα βελανίδια ξέμειναν από την απαρχή του φθινοπώρου, μαζεμένα πριν την επανεκκίνηση του λοκντάουν στους πρόποδες της Πάρνηθας! Τώρα, κρυφτούλι-ξεκρυφτούλι, που θα μου πάει, έστω και μαργαρίτες θα μαζέψω!! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλαξε η ζωή μας εδώ κι ένα χρόνο ωστόσο παραμένουμε όσο το δυνατόν καλοί ως παίκτες σ' αυτό το περίεργο παιχνίδι της ζωής. Προσαρμοστήκαμε αλλά και ελπίζουμε. Με πολύ φόβο αλλά καλοί!
    Σήμερα κι εδώ ακριβώς ίδια, συννεφιασμένη και μουντή αλλά ανοιξιάτικη μέρα.

    ''Και μην στεναχωριέσαι αν ξαφνικά χαθεί ή απλά δεν σου έρθει.

    Διότι, την Άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις.'' όπως μας γράφει ο Ελύτης.

    καλό σαββατόβραδο Κάλλη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστρέλλα, θα φτιάξουμε τη δική μας Άνοιξη, την φτιάχνουμε. Αρκεί να ΜΗΝ προσαρμοστούμε. Αυτό περιμένουν Αυτοί. Αλλά ας τ' αφησουμε αυτά απόψε. Καλή Κυριακή, ηλιόλουστη ή μη!!

      Διαγραφή